K-Design - honlap, weboldal, webáruház készítés

Mi kell az Internetes megjelenéshez?

Weblap

Elsősorban természetesen szükség van a megszerkesztett weblapra, amely általában sok fájlból, mappából álló adathalmaz.

A weboldal elkészítésével néhányan próbálkoznak házilag is, de ha valakinek nincsenek tapasztalatai, akkor érdemes szakemberre bízni. A honlapkészítés előtt mindenképpen el kell gondolkodni rajta, hogy mi lesz a lap célja, ki lesz az általa megszólítandó célcsoport, valamint milyen jellegű és mennyiségű információt szeretnénk rajta közzétenni - mivel ezek meghatározzák a felépítését (struktúráját), megjelenését (grafikai kialakítását), és az alkalmazott technológiákat. Oldalainkon részletesen ismertetjük, hogy milyen szempontokat kell a kivitelezés során figyelembe venni.

A jó honlap jellemzői »

Domain-név

Kell egy webcím, amin a lap elérhető lesz, amelyen az Interneten barangolók megtalálják. Ez az ún. domainnév. Általános formája: www.valami.hu; így általában www.cégnév.hu vagy www.szolgáltatásnév.hu szokott lenni, persze a korlátozások figyelembevételével. A magyar .hu végződésű helyett lehetőség van nemzetközi végződésű (.com, .org, .net, .eu) domain választására is.

A választott név nem tartalmazhat szóközt, vagy speciális karaktereket (kötőjelet igen), valamint a hagyományos fajtája nem tartalmazhat ékezetes betűket. (Bár 2004 óta lehetőség van ékezetes domain regisztrálására, de használatának lehetnek hátrányai, ezért főként kiegészítésként, az ékezet nélküli változat mellé ajánljuk.) A domain-névnek célszerű egyszerűnek, könnyen megjegyezhetőnek lennie, és előnyös, ha olyan kulcsszót is tartalmaz, melyre be szeretnénk jönni a Google-ben.

A kiválasztott domain-nevet először be kell regisztráltatni, később pedig csekély összegű éves fenntartási díj biztosítja a folyamatos használatot. Ha két igénylő egyazon nevet szeretne bejegyezni, úgy az dönt, hogy ki kérte korábban azt. Regisztráció előtt .hu domain-ek esetében a https://www.domain.hu/domain/domainsearch/ oldalon, nemzetközi domain-eknél a https://www.whois.net/ címen lehet ellenőrizni, hogy a kiszemelt név még szabad-e. A szükséges dokumentumok: magánszemély esetén a személyi igazolvány fényképes oldalának másolata, cég esetén cégbírósági végzés másolat és aláírási címpéldány másolat. A .hu domain regisztrációja esetében a beadott regisztrálandó domainek kb. 48 órán belül feltételesen használatba vehetők, ám a domain végleges delegálásra akkor kerül, ha a használatba vételt követő 8 napon belül nem érkezik ellene panasz (pl. egy sértett jogtulajdonostól).

Webtárhely

Végül szükség van egy tárhelyre, melyen a honlap "lakik", és éjjel-nappal elérhető. A tárhely valójában egy állandó internet-kapcsolattal rendelkező számítógép (webszerver) merevlemezén található alkönyvtár, ahol az adatok biztonságát magas szintű technikai adatvédelem és napi adatmentés garantálja.

Méretében, és a hozzáadott szolgáltatásokban lehetnek eltérések, amellyel összefüggésben az árak is változók.

A legtöbb internet-előfizetéshez tartozik tárhely, de ott olykor csak olyan domainnév használható, melyben szerepel a szolgáltató neve. Vannak ingyenes tárhelyek is, melyek hátránya, hogy minden oldal tetején reklámokat kell megjelenítenünk.

A tárhely rendelkezésre bocsátását web hosting szolgáltatásnak is nevezik. A szolgáltatás szinte minden esetben magában foglalja a látogatottsági statisztikát és az adott domain-hoz tartozó e-mail postafiókok kezelését is. Az e-mail cím formája: valami@dominnév.hu.

Ha bármilyen kérdése lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel a Kapcsolat menüpontban, illetve a láblécben is szereplő elérhetőségeink valamelyikén, vagy kérjen ingyenes visszahívást! Ha hasznosnak találta cikkünket, kérjük ossza meg az alábbi ikonok segítségével!

   

Legolvasottabb


Miben segíthetünk?

Kérdése van?

Telefonszámunk és e-mail címünk 15 éve változatlan!


Telefon: 06-70-3832006
E-mail cím:


Ingyenes visszahívás

Kérjük adja meg telefonszámát, és visszahívjuk!