K-Design - honlap, weboldal, webáruház készítés

A weblapok típusai

A weblap funkciójától függően a megjelenését és szerkezetét tekintve is teljesen különböző kialakítású lehet. Az alábbiakban a weboldalak alkalmazási területe alapján osztályozva bemutatjuk leggyakoribb fajtáit, speciális változatait.

Üzleti bemutatkozó weblap

A vállalkozások számára fontos, hogy az Interneten is megtalálhatók legyenek, és megfelelő képet sugározzanak magukról. A cégbemutató honlap több oldalból, menüpontból áll, és célja a vállalkozás bemutatása, a termékek, szolgáltatások ismertetése, az árak, referenciák és az elérhetőségek közzététele. Az oldal képgalériát, különböző űrlap-elemeket, és adminisztrációs felületet is tartalmazhat.

Microsite / Landing page

Általában a cég honlapja mellett létrehozott, külön domain-néven elérhető, kisebb és egyszerűbb weblap, mely egy adott termékre, szolgáltatásra, eseményre hívja fel a látogató figyelmét, és hírlevél feliratkozásra, regisztrálásra, vásárlásra ösztönzi. Az internetes hirdetéseknél is célszerű a látogatót a konkrétan a hirdetett termékről szóló landing page-re irányítani, hogy az érdeklődő ne vesszen el a sok információ között. Egy landing page lényegretörő, figyelemfelkeltő, és gyors működésű. Előnye továbbá, hogy egy adott termék microsite-ja célirányosan, a fő weboldaltól független kulcsszavakra keresőoptimalizálható.

Portfólió weboldal

Művészek esetében - legyen szó fotósról, festőművészről vagy modellről - a weblapot nem a nagy mennyiségű szöveges tartalom jellemzi, hiszen munkáik, alkotásaik jelentenek igazi bemutatkozást az új ügyfelek számára. Egy portfólió oldalnál jobban dominálnak a képek, a design és az apróbb részletek. Az új alkotásokról készült fotók akár saját kezűleg is feltölthetők egy adminisztrációs felületen keresztül. Ha az adott művész kíváncsi, hogy miként vélekednek róla az emberek, akkor vendégkönyvön keresztül interaktívvá tehető a weboldal. Előadóművészek közzétehetik a fellépések időpontjait, a zeneszámok szövegeit, várható albumok megjelenési időpontjait, stb.

Hobby weboldal

Gyakran előfordul, hogy valaki a hobbyja tárgyát képező témát publikálja az Interneten, és a hasonló érdeklődésű emberek rátalálva örömmel olvassák azt, sőt ezáltal kisebb-nagyobb közösségek is kialakulhatnak. Az ilyen oldalaknál a téma mélyreható ismerete és kifejtése miatt nem ritka a nagy adattartalom, így a hobby weblapok meglepően sok hasznos információt hordozhatnak.

Blog (webnapló)

Tulajdonképpen ez egy internetes napló, amelyben tulajdonosa rendszeresen leírja gondolatait, életének történéseit, s a közösségnek lehetősége van hozzászólni ezekhez a bejegyzésekhez. Egy blog létrehozása jót tehet egy üzleti weboldal számára is, hiszen a folyamatosan frissülő tartalom miatt a keresőmotorok (pl. a Google) is előtérbe helyezhetik a honlapot.

Webportál

A weboldalak összetettebb, speciális változata, egyfajta információs csomópont az Interneten egy vagy több témában. Az üzemeltető számára általában a portál különféle reklámfelületein elhelyezett hirdetésekből keletkezik bevétel. Lényegesen több információ strukturált megjelenítésére alkalmas. Dinamikusan változó, bővülő tartalommal rendelkezik - frissítése egy szerkesztőségi rendszeren keresztül történhet. Egy komolyabb cég weblapja már túlnőhet a bemutatkozó honlap kategórián; a nagy mennyiségű adattartalom és sokoldalú funkciók miatt ilyenkor vállalati portálról beszélhetünk.

Webáruház

Az internetes értékesítés eszköze, mely a termékkínálat bemutatásán túl online megrendelést, vásárlást tesz lehetővé. Valójában egy kategorizált terméklista, melyhez az ún. kosár-rendszer, és egyéb funkciók (pl. keresés, szűrés) kapcsolódnak. A termékleírásokhoz fotók tölthetők fel, és természetesen a termékek adatai az üzemeltető által adminisztrációs felületen keresztül módosíthatók.

Ha bármilyen kérdése lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel a Kapcsolat menüpontban, illetve a láblécben is szereplő elérhetőségeink valamelyikén, vagy kérjen ingyenes visszahívást! Ha hasznosnak találta cikkünket, kérjük ossza meg az alábbi ikonok segítségével!

   

Legolvasottabb


Miben segíthetünk?

Kérdése van?

Telefonszámunk és e-mail címünk 15 éve változatlan!


Telefon: 06-70-3832006
E-mail cím:


Ingyenes visszahívás

Kérjük adja meg telefonszámát, és visszahívjuk!